Morsø-ulkouunin käynnistys
Etkö ole varma miten Morsø-ulkouuni sytytetään? Alla oleva opas auttaa sinut alkuun.
Jos aiot valmistaa pizzaa ulkouunisi avulla, sinun on hyvä olla tietoinen joistain seikoista, joista voit lukea lisää alta.
Jos mieleesi jää kysymyksiä, älä epäröi ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme.
Morsø-ulkouunin tulen sytytys
Tulen sytytys Forno-ulkouunissa on verrattavissa tulen sytyttämiseen missä tahansa tulisijassa. Aseta suuremmat polttopuut pohjalle ja pienemmät päälle.
Kun tuli on palanut, hiillos ja kekäleet siirretään uunin keskiosaan, minkä jälkeen lisätään polttopuita. Jos uunia käytetään pizzan valmistukseen, voit käyttää hienoksi pilkottuja polttopuita saadaksesi tulen syttymään nopeammin.
Toista prosessia, kunnes hiillosta on tarpeeksi peittämään koko uunin pohja. Voit käyttää Morsøn takkapihtejä apunasi, jotta et polta sormiasi.
Käytä oikeanlaisia polttopuita
Takassa käytettävien polttopuiden tulee aina olla kuivia, puhtaita ja käsittelemättömiä. Älä koskaan käytä takassasi ajopuuta, sillä se voi korkean suolapitoisuutensa takia vahingoittaa uunia. Myöskään männyn, pihkaisen puun, maalatun puun ja lastulevyjen käyttö ei ole suositeltavaa, sillä ne voivat palaessaan tuottaa myrkyllisiä kaasuja.
Pizzan valmistus
Jos uunia käytetään pizzan valmistukseen, sen on oltava erittäin kuuma ja sivuilla pitää olla liekkejä. Ulkouunin tulisi olla valmis pizzan valmistusta varten 30-60 minuutissa. Lue lisää pizzan valmistuksesta Morsøn uunissa täältä.
Katso, kuinka Gorm Wisweh sytyttää Forno-ulkouunin.